Kynuté čokoládové šneky jsou sladké pokušení, které vás nadchne svou bohatou čokoládovou náplní a nadýchaným těstem.
Ingredience:
500 g hladké mouky
250 ml mléka
100 g cukru
50 g másla
2 žloutky
20 g droždí
špetka soli
200 g čokolády
100 ml smetany
2 lžíce kakaa
moučkový cukr na posypání
Postup:
Připravte kvásek z trochy vlažného mléka, lžíce cukru a droždí. Nechte vzejít. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo a zbytek mléka. Přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto.
Nechte kynout zhruba 1 hodinu. Připravte náplň: čokoládu rozpusťte ve smetaně a přidejte kakao. Nechte vychladnout. Těsto rozválejte na obdélník a potřete čokoládovou náplní.
Těsto zarolujte a nakrájejte na šneky. Ty naskládejte na plech a nechte kynout dalších 30 minut. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 20–25 minut dozlatova. Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem.
Doba přípravy: 120 min
Cena: 160 Kč
Mnam to vyzera hodne chutne! Rada fotim jidlo, tak tohle budu muset zkusit a pochvalit se s vysledkem.
Nadýchané čokoládové šneky zní jako ideální způsob, jak si zpříjemnit nedělní odpoledne. Ten postup je sice trošku dlouhý, ale výsledek určitě stojí za to!