Makový štrůdl je ideálním dezertem pro milovníky máku a tradičních chutí.
Ingredience:
500 g hladké mouky
250 ml mléka
100 g cukru
50 g másla
2 žloutky
20 g droždí
špetka soli
200 g mletého máku
150 ml mléka
2 lžíce medu
vanilkový cukr
Postup:
Připravte kvásek z trochy vlažného mléka, lžíce cukru a droždí. Nechte vzejít. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo a zbytek mléka. Přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout cca 1 hodinu.
Připravte makovou náplň z mletého máku, mléka, medu a vanilkového cukru. Zahřejte, aby se spojily. Těsto rozválejte a na plát natřete makovou náplň. Pak opatrně srolujte a nechte kynout na plechu dalších 30 minut. Pečte na 180 °C cca 20–25 minut.
Doba přípravy: 120 min
Cena: 140 Kč
Hej, ten makovej štrudl vypadá fakt dobře! Mám chuť to zkusit při víkendové pečení.
Makový štrůdl? To je klasika! Už se mi sbíhají sliny, až si ho udělám. Díky za recept!
Tento recept je fantastický! Už se těším, až ho vyzkouším a přidám do své sbírky oblíbených dezertů.
Miluju makový štrůdl! Tenhle recept zní skvěle. Zkusím ho s přáteli při víkendovém focení.