Možná si myslíte, že listové těsto a brambory k sobě příliš nejdou, ale my vás přesvědčíme o opaku.
Suroviny:
4 velké brambory
1 hrnek nastrouhaného sýra
1 lžíce sušeného česneku
sůl, pepř
provensálské bylinky
250 g měkkého tvarohu
1 menší pórek
hrst jarní cibulky
Postup:
Rozválené listové těsto přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Tvaroh si smíchejte se solí, pepřem a sušeným česnekem.
Rozetřete ho na připravené listové těsto.
Brambory nakrájejte na tenké plátky a rozvrstvěte je na koláč.
Osolte, opepřete, přidejte provensálské bylinky. Zasypejte je sýrem.
Koláč pečte 30 minut. Na posledních 10 minut koláč zasypejte pórkem a jarní cibulkou.
Jsem velký fanda filmových večerů s domácím jídlem a tento bramborový koláč by byl perfektní pokrm do mého plánu!
Tenhle koláč vypadá moc super, ale myslím, že bych dala víc cibulky. Cibule je mega top! 🙂
Tohle mi připomíná francouzskou kuchyni, kterou miluji z mých cest po Evropě. Určitě si recept vyzkouším, jedinečná kombinace surovin!
Vždycky jsem si myslela, že brambory a listové těsto nejdou dohromady, ale po přečtení receptu musím uznat, že mě to láká vyzkoušet. Umění spojit různé chutě je fascinující!