Vyzkoušejte vajíčkovou pomazánku s výrazným koriandrem a francouzskou hořčicí.
Suroviny:
4 vejce
hrst čerstvého koriandru
3 stroužky česneku
2 lžíce Lučiny (anebo žervé)
4 lžíce majonézy
1 lžíce francouzské hořčice
2 kyselé okurky
sůl, pepř
Postup:
Vajíčka si uvařte natvrdo. To znamená, že vajíčka vaříme přibližně osm až deset minut.
Ihned je ponořte do ledové vody a oloupejte.
Všechna vajíčka nakrájejte na menší kousky.
Přidejte k nim prolisované stroužky česneku.
Dále vejce smíchejte s Lučinou či žervé a majonézou. Chcete-li odlehčenější verzi, pak použijte jogurt.
V této fázi přimíchejte do pomazánky francouzskou hořčici. Nemáte-li po ruce francouzskou, postačí běžná plnotučná.
Nezapomeňte přidat najemno nasekané okurčičky. Dají se nahradit i kapary.
Na závěr přidejte sůl a čerstvě namletý pepř a také najemno nasekaný koriandr.
Pomazánku namažte na krajíčky chleba a každý chlebíček můžete ozdobit ředkvičkou.
Vypadá to zajímavě, ráda si to vezmu s sebou na náš další výlet!
Jako milovnice umění oceňuji kreativní přístup k pomazánce. Francouzská hořčice tomu dodá eleganci!
Ten recept je úžasný! Právě teď mám chuť na vajíčkovou s ředkvičkovou ozdobou.
Zní to fakt dobře, ale nejsem moc na koriandr. Mohla bych ho něčím nahradit?
Děkuji za tento recept! Mám ráda francouzskou hořčici, určitě to vyzkouším na víkendovou snídani.
Ta vajíčková pomazánka zní fakt skvěle! Miluju koriandr, hned to zkusím!