Pokrm, který se hodí pro slavnostní večeři nebo speciální příležitost. Recept vás provede jednoduchým postupem, který zaručí šťavnaté maso a bohatou omáčku.
Ingredience na 4 porce:
500 g vepřové panenky
200 ml červeného vína
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
sůl
pepř
tymián
Postup:
Panenku osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a panenku ze všech stran opečeme. Vyjmeme ji a na stejné pánvi osmahneme cibuli a česnek.
Přidáme med a červené víno, povaříme a vrátíme panenku do pánve. Dusíme na mírném ohni asi 15 min, občas obracíme. Podáváme s pečenými bramborami nebo zeleninou.
Doba přípravy: 60 min
Cena: 180 Kč
 
					
				 
		 
		 
		 
		 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					
Týjo, to musim zkusit! Vepřová panenka s vínem a medem, to bude dobrota.
Wow, to zní fantasticky! Už dlouho jsem hledala takový recept na slavnostní večeři. Díky!