Tímhle indickým jídlem uděláte radost nejenom vegetariánům, ale i každému, kdo miluje voňavé exotické speciality.
Ingredience:
● 500 g brambor
● 250 g špenátu
● 2 lžíce oleje nebo přepuštěného másla ghí
● 1 středně velká cibule
● 1 stroužek česneku
● 1 chilli paprička
● 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
● 1 lžička kurkumy
● 1 lžička semínek černé hořčice
● 1 lžička celého římského kmínu
● sůl
Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli nasekejte, česnek nakrájejte na plátky. Chilli papričku zbavte jader a blanek a nasekejte ji nadrobno. Na pánvi rozehřejte tuk a cibuli opékejte, až zesklovatí. Přidejte česnek, zázvor a koření a 1 min restujte.
K cibuli s kořením vsypte brambory, za občasného promíchávání je opékejte 15–20 min, dokud nezměknou. Nakonec přidejte špenát. Promíchejte jej s bramborami a počkejte, dokud nezavadne. Před podáváním Sag Aloo podle chuti dosolte.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 20 Kč
Tak tohle vypadá super! Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet něco nového a tohle bude přesně ono. Brambory a špenát, to nemůže dopadnout špatně.