Italské recepty jsou velmi jednoduché a vždy skvěle chutnají.
Suroviny:
200 g těstovin
2 hrsti čerstvého baby špenátu
2 lžíce piniových oříšků
1 hrneček čerstvého nebo mraženého hrášku
1 cibule
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl, pepř
strouhaný parmazán na ozdobu
Postup:
Ze všeho nejdříve uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
Cibulku zpěňte na oleji.
Přidejte do pánve piniové oříšky společně s prolisovaným česnekem a nechte tři až čtyři minuty restovat.
Oříšky je potřeba neustále míchat, aby se vám nepřipálily. Byly by pak nepříjemně hořké.
Špenát propláchněte, osušte a také ho přidejte do pánve.
Teď přichází čas na hrášek. Vhoďte jej do pánve a pokrm osolte a opepřete.
Vmíchejte do pánve uvařené těstoviny. Nechte pět minut obsah pánve vařit, aby se všechny chutě krásně propojily.
Vypněte plotýnku a těstoviny vydatně pokapejte olivovým olejem.
Promíchejte a můžete servírovat. Těstoviny posypejte sýrem.
Vypadá to dobře a ani to není moc složitý na přípravu. Díky za recept, zítra to jdu určo zkoušet.
Taková skvělá inspirace na večeři! Obzvlášť teď, když hledám něco lehkého a zdravého. Díky za tip!
Supr recept, určo vyzkoušim! Miluju jednoduchý recepty, kde nemusím trávit celej den v kuchyni.