Je lehká, hotová za dvacet minut a neskutečně lahodná.
Suroviny:
200 g konzervovaných rajčat
8 velkých zralých rajčat
500 ml zeleninového vývaru
hrst čerstvé bazalky
velká cibule
3 stroužky česneku
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
Do hrnce si nalijte asi 1 dl olivového oleje.
Zprudka si na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibulku.
Poté přidejte na plátky nakrájený česnek.
Po zhruba dvou minutách přidejte konzervovaná rajčata, která jste si pokrájeli. Následně přidejte také čerstvá rajčata.
Po dalších pěti minutách vše zalijte vývarem a pod pokličkou vařte asi 8 až 10 minut.
Přidejte pár lístků bazalky a polévku rozmixujte.
Dochuťte ji solí a pepřem, raději méně, rozleží se.
Jo, to zní jako dobrej nápad na lehkou večeři. Občas dáme podobnou polívku, ale nikdy jsem to nezkoušela s čerstvou bazalkou. Budu muset zkusit.
Super, že je to tak snadný a rychlý. Ale co si dát k tomu? Nepřijde mi to jako uplně hlavni chod. Třeba nějaké toasty nebo čerstvý chleba by k tomu šel, ne?
Právě jsem hledala něco lehkého a rychlého na večeři a tento recept je jako dělaný. Vždycky jsem se bála polévek s čerstvými rajčaty, ale tento postup zní jednoduše a efektivně. Díky za inspiraci.
Zni to dobře, ale nejsem si jistá, jeslti to dokážu uvařit tak chutně. Myslím si, že rajčatová polévka bez smetany bude dost kyselá. Ale zkusím, protože máme rajčata rádi.
Naprosto úžasná polévka, přesně takové jednoduché a chutné recepty miluji. Dávám do seznamu oblíbených k vyzkoušení. Bazalka a rajčata, to je dokonalá kombinace.