Není to klasický štrúdl. Ten tvarohový je jemnější a pravá vanilka mu dodá nezaměnitelnou chuť.
Suroviny:
balení listového těsta
3 jablka
2 tvarohy
3 vanilkové cukry
1 pravý vanilkový lusk
3 vejce
hrst rozinek
hrst vlašských ořechů
citronová kůra
Postup:
Rozehřejte si troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Listové těsto si rozválejte. Tvaroh utřete se žloutky, přidejte cukr a vanilkový lusk. Podélně ho nařízněte a špičkou nože jeho obsah seškrábněte.
Nyní do náplně přimíchejte rozinky, ořechy a trochu nastrouhané citronové kůry. Přidejte najemno nakrájená nebo nahrubo nastrouhaná jablka. Náplň rozprostřete na listové těsto a zaviňte do štrúdlu.
Potřete štrúdl rozšlehanými vejci. Pečte, dokud nebude zlatavý. Ještě teplý ho zaprašte moučkovým cukrem.
Náš tip: Než dáte štrúdl do trouby, posypejte ho plátky mandliček.
Recept vypadá úžasně, určitě vyzkouším přidat pravou vanilku, jak radíte. Myslím, že právě to dá závinu úplně nový rozměr. Díky za inspiraci!