Hovězí maso se sice připravuje déle, ale platí, že čím kvalitnější koupíte, tím méně času jeho příprava zabere.
Potřebujete:
✿ 300 g hovězí kýty
✿ 2 barevné papriky
✿ hrst brokolice
✿ 1 lžíci sezamového semínka
✿ olivový olej
✿ čerstvé bylinky
Marináda:
✿ 100 ml sójové omáčky
✿ 100 ml teriyaki omáčky
✿ 50 ml bílého vína
✿ 2 lžíce třtinového cukru
✿ ½ lžičky chilli
1. Smíchejte sójovu a teriyaki omáčku, víno, chilli a cukr. Maso nakrájejte na nudličky, zalijte marinádou a nechte přes noc v lednici. Druhý den maso vyjměte a marinádu uchovejte stranou.
2. Papriky nakrájejte na proužky, brokolici rozdělte na růžičky. V pánvi na oleji 5 minut zprudka opékejte maso. Pak přidejte papriku a brokolici promíchejte a za stálého míchání restujte 2−3 minuty.
3. Směs zalijte marinádou a nechte prohřát. Na talíři porce posypejte sezamovým semínkem a podávejte s rýží.