Kdo si potrpí na ryby, je pro něj tuňákový salát správnou volbou.
Ingredience:
300 g konzervovaného tuňáka
3 lžíce konzervované kukuřice
2 velká rajčata
3 hrsti vašeho oblíbeného salátu
listový salát
olivový olej
2 vejce
sůl, pepř
1/2 salátové okukry
šťáva z citrónu
Postup:
Tuňáka si velmi opatrně rozdělte na jednotlivé kousky a promíchejte je pečlivě s olivovým olejem. Lehce je osolte a opepřete, stačí špetka, později případně můžete sůl i pepř přidat. Salát si natrhejte na menší kusy. Přidejte nakrájená rajčata a kukuřici i tuňáka.
Vejce si uvařte natvrdo, oloupejte je a rozkrájejte do salátu. Salát dochuťte citronovou šťávou, kapkou olivového oleje, solí a pepřem.
Náš tip:
Máte-li rádi kari, lžička tohoto koření salát učiní dokonalým.