Ideální pro milovníky ostrých jídel, ukrývá v sobě exotiku.
Ingredience:
1 salátová okurka
400 g hovězího pupku
1 červená cibuleS 1 mrkev
1 červená paprika
1 pórek S 1 lžíce arašídů
hrst čerstvého koriandru
2 čerstvé chilli papričky
limeta
6 lžic rybí omáčky
3 lžíce třtinového cukru
3 stroužky česneku
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce medu S rostlinný olej
Postup:
Připravte si marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, 6 lžic rostlinného oleje, cukr a med. Vložte do marinády maso a nechte marinovat alespň dvě hodiny v lednici. Okurku, papriku, mrkev a cibuli nakrájejte na tenké proužky.
Pórek nakrájejte na kolečka. Koriandr nasekejte nahrubo, vše si připravte, mějte ingredience po ruce. V mixéru rozmixujjte chilli, česnek, koriandr, trochu cukru a limetovou šťávu. Rozmixujte a přidejte rybí omáčku.
Předehřejte troubu, maso v ní pečte doměkka na 180 °C. Trvá to asi jednu hodinu. Maso poté nakrájejte na plátky a smíchejte se zeleninou a dresinkem. Přidejte nasekané arašídy.
Náš tip:
Salát skvěle dochutí také troška sušeného či čerstvého zázvoru.