Zbyla vám bramborová kaše? Využijte ji k přípravě oblíbeného welšského receptu, kterým mile překvapíte všechny strávníky.
Potřebujete:
✿ 2 hrnky bramborové kaše
✿ 25 g másla
✿ 1 pórek
✿ 1 hrnek mléka
✿ 1 lžíce mouky
✿ 50 g tvrdého sýra
✿ 4 vejce
✿ 3 lžíce strouhanky
✿ sůl, pepř
1. Vejce uvařte natvrdo, sýr nastrouhejte, pórek nakrájejte nadrobno. Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte pórek, osolte, opepřete a restujte 5 minut na středním plameni, dokud pórek nezačne měknout. Mírně zvyšte teplotu, vmíchejte mouku a za stálého míchání restujte 2 minuty.
2. Pak za stálého míchání pomalu přilévejte mléko, až vznikne hustá omáčka. Povařte na mírném ohni 5 minut, přidejte polovinu sýra, promíchejte a odstavte.
Do vymazané zapékací mísy rozetřete bramborovou kaši, na ni položte nakrájená vejce a zalijte pórkovou omáčkou.
3. Smíchejte zbylý sýr se strouhankou a posypejte povrch. Pečte v troubě při 200 °C asi 20 minut, až povrch zezlátne. Podávejte jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu k masu.