Belgický tatarák nejlépe chutná s dozlatova osmaženými hranolky.
Suroviny:
300 g hovězího zadního
2 lžičky majonézy
3 malé nakládané okurčičky (cornichonky)
2 lžičky nastrouhaného parmazánu
2 lžičky nasekaných kaparů
1/2 malé červené cibule
sůl, pepř dle chuti
1 žloutek
pažitka na ozdobu
Postup:
Okurčičky si nakrájejte nadrobno. Najemno si nakrájejte také červenou cibuli a kapary. Vše smíchejte s naškrábaným hovězím masem. Poté začněte dochucovat. Nejprve přidejte majonézu, poté sůl a pepř.
Nakonec vmíchejte parmazán. Máte-li tento slanější sýr rádi, můžete přidat klidně čtyři lžičky. V závěru do tataráku přimíchejte žloutek a pořádně ještě jednou promíchejte.
Tatarák servírujte s hranolky, klasickou topinkou potřenou česnekem či lehkým salátkem. Na talíři ho ještě dozdobte trochou čerstvé pažitky nebo jiné bylinky.
Náš tip
Špetka kajenského pepře tataráku jenom prospěje. Anebo přidejte papričku jalapeños.