Je zdravý a vážně výborný. Skoro ani nepoznáte, že jíte červenou řepu.
Suroviny:
3–4 červené řepy
3–4 stroužky česneku
1 červená cibule
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky dijonské hořčice
3 lžičky pálivého kečupu
2 lžičky sójové omáčky
2 lžičky worcesterské omáčky
sůl, pepř, bylina na ozdobu
Postup:
Řepu si omyjte a uvařte doměkka. Nechte ji vychladnout. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek prolisujte. Oloupejte řepu a nastrouhejte ji najemno. Přidejte cibuli, česnek, hořčici, kečup a také sůl a pepř.
Ochuťte sójovkou a worcestrem. Tatarák nechte v lednici alespoň hodinu odležet. Deset minut před podáváním tatarák z lednice vyndejte.