Je lehce pikantní, výrazné chuti a samozřejmě nechybí jemné kuřecí maso.
Suroviny:
120 g červené čočky
2 cibule
řepkový olej
200 g kuřecích prsou
1 plechovka loupaných rajčat
1 lžička kurkumy
1 lžička římského kmínu
kousek čerstvého zázvoru
čerstvé či sušené chilli
sůl
Postup:
Červenou čočku si dejte na 5 až 6 minut vařit do vroucí vody. Také si mezitím uvařte rýži dle návodu na obalu. Jednu cibuli si rozmixujte najemno, druhou pak nakrájejte nadrobno.
V pánvi si rozpalte trochu oleje a na něm cibuli osmahněte společně s kuřecími prsíčky nakrájenými na větší kousky. Přidejte rajčata a po 3 až 4 minutách také uvařenou červenou čočku.
Promíchejte a přilijte rozmixovanou cibuli. Na závěr pokrm osolte a přidejte chilli, také lžičku nastrouhaného zázvoru, římský kmín a kurkumu. Nechte ještě 5 minut provařit a podávejte s rýží.