Suroviny:
500 g máslové dýně
2 lžíce olivového oleje
500 g hovězí kližky
3 mrkve
3 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sladké papriky
3 velké brambory
1 cibule
sůl
pepř
1 lžíce mouky
Postup:
V hrnci osmažte na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte kostky hovězího masa a opečte je ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, zasypejte ho paprikou a nasucho restujte asi 30 vteřin, aby se paprika rozvoněla.
Maso lehce poprašte moukou a zalijte asi litrem vody. Přimíchejte rajčatový protlak, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Přikryjte poklicí a nechte asi hodinu na středním plameni dusit.
Po hodině přidejte nakrájenou mrkev, brambory a dýni. Duste ještě dalších 40 minut, případně dokud není maso zcela měkké. Na posledních 10 minut odstraňte poklici a ragú vařte nezakryté, odpaří se tak přebytečná voda a chuť bude výraznější. Servírujte s krajícem čerstvého chleba.
Tip!
Stejným způsobem můžete ragú připravit i z vepřového masa.