Suroviny:
4 kachní prsa
200 ml pomerančového džusu
2 lžíce medu
50 ml vodky
sůl, pepř
Postup:
Nařežte kůži kachních prsou do mřížky. Rozpalte pánev na střední plamen a položte na ni prsa kůží dolů, a to nasucho (vypeče se dostatek tuku). Snižte plamen a opékejte spíš na mírném žáru 12 minut. Pak otočte a pečte ještě 3–5 minut (podle tloušťky prsou) po druhé straně.
Pak prsa vyndejte na teplé místo a nechte 5–10 minut odpočívat zakryté alobalem.
Do pánve na vypečené sádlo mezitím nalijte džus, med, vodku, sůl a pepř, důkladně rozmíchejte a šťávu povařte několik minut, aby zhoustla. Vypněte plamen, přidejte ještě lžíci studeného másla a vmíchejte je.
Kachní prsa nakrájejte na tenké plátky, dejte na talíře a přelijte omáčkou.