Treska chutná i těm, kteří jinak ryby vůbec nejedí. Navíc je i velmi zdravá, má nízký obsah tuku, působí proti vysokému krevnímu tlaku a je bohatá na důležité omega-3 mastné kyseliny.
Suroviny:
3–5 filetů tresky
2 vejce
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce strouhanky
sůl, pepř
10 cherry rajčátek
hrst polníčku
1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
balzamikový ocet
olej na smažení
Postup:
Tresku osolte a opepřete z obou stran. V pánvi rozpalte rostlinný olej. Mezitím rybu lehce poprašte moukou, pak ji obalte ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Vrstvy nemusejí být nijak silné. Stačí ji obalit jen lehce. Rybu dozlatova osmažte z obou stran.
Podávejte ji se salátkem z nakrájených cherry rajčátek smíchaných s polníčkem a ochuceným balzamikovým octem. Na závěr usmaženou rybu pokapejte trochou čerstvě vymačkané citronové šťávy a můžete podávat.
Dobrou chuť!
Náš tip
Místo strouhanky lze použít nadrcené kukuřičné lupínky.