Stačí jenom pár ingrediencí a během pár minut vykouzlíte neskutečný a chuťově pestrý pokrm.
Suroviny:
6 velkých brambor
3 snítky čerstvého rozmarýnu
3 stroužky česneku
1 hrnek nastrouhaného eidamu
300 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř Σ lžíce másla
Postup:
Brambory omyjte, ale neloupejte je. Nakrájejte je na silnější plátky. Zapékací misku vymažte máslem a naskládejte do ní brambory.
Osolte je a opepřete. Přidejte do pekáčku snítky rozmarýnu, nastrouhaný sýr a vše zalijte smetanou smíchanou s prolisovaným česnekem.
Brambory pečte přibližně 35–40 minut na 185 °C.ν Nakonec je ještě můžete dozdobit čerstvou větvičkou rozmarýnu, případně osmaženou cibulkou. A pokud se neobejdete bez masa, můžete přidat kousky klobásy nebo kuřecího masa.