Bezmasá varianta chutná výtečně, ale pokud chcete přece jen hřešit trochu masem, vystačíte s anglickou slaninou nebo šunkou. Přidávejte ji do zářezů spolu s cibulí.
Suroviny: 4 porce
8 větších brambor
olivový olej
4 cibule
2 mozzarelly
4 stroužky česneku
2 lžičky lístků tymiánu
100 g goudy
sůl
pepř
Postup:
Brambory očistěte kartáčkem pod vodou. Poté je osušte a udělejte do nich několik zářezů. Cibuli nakrájejte najemno, česnek nahrubo a dejte vše do misky. Přidejte lístky tymiánu a směs osolte a opepřete. Dobře promíchejte.
Hotovou směsí pak nepěchujte zářezy brambor. Celé je pak potřete olejem, osolte a opepřete. Vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku. Pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 190 0C. Deset minut před upečením je posypte sýrem a vraťte do trouby.
Doba přípravy: 50 min
Cena za 1 porci: 35 Kč