Polévka s chilli, dvěma druhy fazolí a slaninou je ideální pro milovníky ostřejších jídel.
Potřebujete:
✿ 400g konzervu krájených rajčat
✿ 200 g mrkve
✿ 200 g pórku
✿ 70 g slaniny
✿ 250 ml vývaru
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 konzervu fazolí v tomatě
✿ olej
✿ 200 g zelených fazolek
✿ 1 chilli papričku
✿ lžičku cukru
✿ 1 cibuli
✿ sůl, pepř
✿ 2 bobkové listy
1. Cibuli nakrájejte na kostičky, pórek a mrkev na kolečka. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte nadrobno.
Na oleji v hrnci opečte na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidejte prolisovaný česnek, pórek, mrkev, chilli papričku a orestujte.
2. Do hrnce přidejte fazole i s tomatovou omáčkou, sekaná rajčata a fazolové lusky, bobkový list, přilijte vývar, přidejte sůl, pepř a 15 minut nechte provařit
3. Případně ještě dochuťte solí, pepřem a cukrem, asi 3 minuty povařte a podávejte s chlebem.