Zbylo vám trochu pečeného kuřecího masa od oběda? Využijte ho k přípravě dalšího pokrmu.
Potřebujete:
✿ 150 g pečeného kuřecího masa
✿ 1 lžíci másla
✿ 3 lžíce oleje
✿ 250 g kuskusu
✿ 1 kuřecí bujón
✿ 1 papriku
✿ ½ cukety
✿ 6 cherry rajčátek
✿ pažitku
1. Kuskus nasypejte do misky, přilijte trochu oleje a vidličkou promíchejte. Mezitím přiveďte k varu 1/4 litru vody, přidejte kostku kuřecího bujónu a 5 minut povařte.
2. Papriku, cuketu a rajčata omyjte a nakrájejte na kostky. Kuřecí maso také nakrájejte na kostky a spolu se zeleninou je lehce orestujte na troše oleje a udržujte teplé.
3. Připravený kuskus vsypejte do vývaru a míchejte vidličkou, až se tekutina vstřebá. Zakryjte hrnec pokličkou a nechte 2 minuty odpočinout.
Pak přidejte máslo, zamíchejte, přidejte připravenou zeleninovou směs s masem, posypejte pažitkou a podávejte.