Díky pár ingrediencím jednoduše proměníte obyčejný chleba v pravou lahůdku.
Potřebujete:
✿ 1 menší bochník chleba
✿ 200 g tvrdého sýru
✿ 100 g másla
✿ 2 stroužky česneku
✿ sůl
✿ 1 hrst nasekané čerstvé petrželky
1. Bochník chleba položte na prkénko a dlouhými příčnými řezy na něm vytvořte mřížku. Řezy veďte asi 2,5 cm od sebe a dávejte pozor, abyste neprořízli kůrku na spodní straně.
2. V misce smíchejte změklé máslo s prolisovaným česnekem, petrželkou a solí. Sýr nastrouhejte. Mezi vzniklé čtverečky v chlebu vetřete máslo s česnekem a petrželkou a sýr.
3. Chléb položte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte ho alobalem a pečte při 180 °C asi 15 minut, až se sýr rozteče. Potom alobal odkryjte a dopečte ještě asi 5 minut, aby byl chléb krásně křupavý.