Jednoduchý recept inspirovaný slavným italským tiramisu. Díky tomu, že nahradíte espresso silnou meltou, mohou si jeho skvělou chuť užít i děti a osoby citlivé na kofein.
Ingredience:
1 balení piškotů (pro zdravější variantu použijte špaldové piškoty Kávoviny)
500g mascarpone
400g zakysané smetany
3 sáčky vanilinového cukru
6 čajových lžiček Melty sypané
Kvalitní kakao na posyp
Postup:
Do hrnce s 0,25 vroucí vody nasypte Meltu a 3 minuty povařte. Vypněte a nechte 5 minut odstát. Přeceďte a nechte vychladnout.
Mezitím v míse smíchejte mascarpone, zakysanou smetanu a vanilinový cukr. Vznikne hladký krém.
Piškoty důkladně namočte v Meltě a vrstvěte do formy (28 x 24cm) střídavě s krémem. Poslední vrstvu tvoří krém. Povrch posypejte kakaem a dejte na hodinu do lednice.