Chuť masa se s lahodnou, hustou, smetanovou omáčkou skvěle doplňuje. Jako příloha se hodí brambory nebo noky.
Potřebujete:
✿ 4 vepřové kotlety
✿ 2 cibule
✿ sůl, pepř
✿ 3 lžíce oleje
✿ 75 ml bílého vína
✿ 1 lžíci hořčice
✿ 150 ml smetany ke šlehání
✿ čerstvé bylinky dle chuti
1. Kotlety přes mikrotenový sáček krátce naklepejte. Osolte a opepřete. V pánvi rozpalte lžíci oleje a opečte na něm kotlety z každé strany dozlatova.
2. Maso zabalte do alobalu a dejte stranou. Do pánve přilijte zbývající olej a pozvolna opékejte nakrájenou cibuli do světlejší zlatavé barvy. Pak podlijte vínem a důkladně zamíchejte.
3. Vmíchejte hořčici a smetanu, přimíchejte šťávu, kterou pustilo maso, a krátce prohřejte. Kotlety podávejte přelité omáčkou, posypané čerstvými bylinkami.