Na tuto polévku můžete použít i hlívu ústřičnou. Pokud holdujete ostrým chutím, kromě chilli papriček můžete přidat ještě i červenou feferonku.
Ingredience: 4 porce
● 2 lžíce másla
● 300 g čerstvých žampionů
● 1 cibule
● 5 stroužků česneku
● 1 chilli paprička
● 1 lžíce hladké mouky
● ½ červené papriky
● 1 lžíce sladké mleté papriky
● ½ lžičky drceného kmínu
● 1 lžička mleté uzené papriky
● 1 l zeleninového vývaru
● sůl
● pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky a žampiony s paprikou na proužky. V hrnci nechte rozpustit máslo. Opečte na něm cibuli a po chvíli přidejte houby. Opečte je, přidejte česnek, kmín, nakrájenou papriku a mleté papriky.
Promíchejte a nechte pěkně rozvonět. Potom poprašte moukou, rychle zamíchejte, orestujte a zalejte vývarem. Polévku přiveďte k varu, přihoďte nadrobno nasekanou chilli papričku a vařte přibližně půl hodinky. Nakonec polévku podle chuti ještě osolte a opepřete.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 20 Kč