Pokrm se hodí jako nedělní snídaně i lehká večeře. Můžete do něj zpracovat různé druhy zeleniny i uzeninu.
Ingredience: 2 porce
● 1 cibule
● ½ lžíce sladké mleté papriky
● sůl
● pepř
● 1 červená paprika
● 200 g loupaných rajčat
● 1 stroužek česneku
● 1 lžička lístků tymiánu
● 1 lžíce nasekané petrželky
● olivový olej
Postup:
Papriku nakrájejte na kousky, česnek na plátky, cibuli najemno. Na oleji opečte cibuli a pak přisypte papriku. Nechte ji rozvonět, přidejte česnek, nakrájenou papriku a orestujte. Vmíchejte loupaná rajčata, bylinky a směs a podle chuti osolte a opepřete.
Krátce poduste pod pokličkou. Pak v ní lžící udělejte 4 dolíky a do každého vyklepněte vejce. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte, dokud nebudou bílky tuhé a žloutky zatáhnuté. Podávejte s pečivem.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 35 Kč