Vynikající vegetariánská pomazánka zaujme nejen svou krásnou barvou, ale také skvělou chutí.
Potřebujete:
✿ 1 plechovku cizrny
✿ 2 červené řepy
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 lžíce tahini pasty
✿ špetku římského kmínu
✿ citronovou šťávu dle chuti
✿ olivový olej
✿ sůl
1. Omytou řepu ve slupce zabalte do alobalu spolu s neoloupanými stroužky česneku a pečete v troubě při 200 °C asi 1 hodinu doměkka.
2. Upečenou a vychladlou řepu oloupejte a pokrájejte na kostičky, česnek vyloupněte. Do mixéru vložte kostičky řepy spolu s propláchnutou cizrnou a česnekem a rozmixujte.
3. Přidejte trochu citronové šťávy, vody a olivového oleje, tahini pastu, římský kmín a mixujte do krémové konzistence. Hotový hummus dochuťte ještě citronovou šťávou, solí a olivovým olejem. Podávejte na tmavém pečivu.