Vyzkoušejte slaný pečený bramborový koláč.
Ingredience:
750 g kuřecích prsíček
750 g brambor
1 vejce
45 ml plnotučného mléka
15 ml smetany ke šlehání
máslo
250 ml vývaru
olivový olej
1 cibule
1 mrkev
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička worcesterské omáčky
½ lžičky tymiánu
1 lžíce rozmarýnu
2 stroužky česneku
sůl, pepř
Postup:
Nejprve si z brambor připravte bramborovou kaši. Přidejte k ní mléko, máslo a smetanu. Osolte a opepřete. Orestujte cibuli s mrkví. Pak přidejte prolisovaný česnek a na kousky nakrájené maso.
Osolte, opepřete a restujte 4 minuty. Přidejte protlak, vývar, worcester a bylinky. Duste 15 minut. Do zapékací nádoby přendejte směs a na ni nandejte bramborovou kaši. Pečte na 200 °C 20 minut.