Tento lahodný dezert potěší vaše oko, ale i chuťové pohárky. Uklidní i zahřeje v sychravém zimním počasí. Zkuste o něco zdravější variantu mlsání.
Potřebujete:
✿ 3 větší hrušky
✿ 1 měkký tvaroh
✿ 1 smetanu ke šlehání
✿ 2–3 lžíce medu
✿ špetku vanilky
✿ hrst vlašských ořechů
1. Hrušky důkladně omyjte pod tekoucí vodou, rozkrojte napůl a pečlivě odstraňte jádřince. Poté hrušky položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do vyhřáté trouby zhruba na 10 minut, aby byly lehce opečené a měkké.
2. Mezitím si v misce ušlehejte smetanu a pak do ní postupně přidávejte tvaroh. Přimíchejte dvě lžíce medu a vanilku a vyšlehejte hustý krém.
3. Hotovým vanilkovým krémem naplňte opečené hrušky, posypejte je sekanými oříšky a ještě zakápněte medem. Můžete také ozdobit např. sušeným i brusinkami apod.