Typická chuťovka skiareálů, kterou oceníte i doma, ačkoli na lyže vás zrovna neužije.
Ingredience: 4 porce
● hovězí maso (kližka, zadní, krk)
● 500 g hovězího vývaru nebo 1 l vody
● 3 lžíce sádla nebo oleje
● 3 velké cibule
● 1 ks červené papriky
● 3 brambory
● 2 lžíce rajského protlaku
● 100 ml červeného vína
● 3 stroužky česneku
● 4 lístky bobkového listu
● 2 lžíce mleté sladké červené papriky
● 1 lžička drceného kmínu
● pálivá paprika nebo chilli
● 1 lžíce majoránky
● černý pepř
● vejce
● sůl
● hladká mouka
Postup:
Maso i cibule nakrájejte na menší kousky. Na sádle restujte cibuli dohněda, přidejte maso, osolte a restujte ze všech stran. Přilijte víno a nechte ho zcela odpařit.
Přidejte koření, bobkové listy, kmín, oba druhy papriky, posekaný česnek a promíchejte s protlakem. Přilijte cca 0,5 l vývaru nebo vody.
Maso duste pozvolna, skoro doměkka. Přidejte zbytek vývaru, kostičky brambor a vařte dalších 10 min. Nakonec přidejte nakrájenou papriku, majoránku a vařte do změknutí brambor. Dochuťte solí a pepřem.
Je-li polévka řídká, rozmíchejte lžíci mouky v trošce vody, nakonec dejte do polévky pár kostiček papriky a provařte.
Příprava: 120 min
Cena za porci: 25 Kč