Bramboráky milují všichni. Ale protože nejsou moc zdravé, zkuste cuketovou variantu.
Suroviny:
1 cuketa
150 g hladké mouky
1 lžička majoránky
1 lžička sušeného oregana
3 velké stroužky česneku
sůl, pepř
2 vejce
rostlinný olej
1 zakysaná smetana
Postup:
Nastrouhejte cuketu, osolte ji a nechte půl hodiny odležet v sítku, abyste se zbavili přebytečné vody. K cuketě přidejte vejce, mouku, 2 stroužky česneku a všechno další koření. Těsto musí mít hustší konzistenci. Plech vystelte pečicím papírem.
Pak naběračkou nalijte vždy trochu těsta, aby vám vznikla placka. Takto pokračujte, dokud nebudete mít zaplněný celý plech. Placky lehce potřete olejem a pečte na 185 °C asi 20 minut. Podávejte se smetanou a česnekem.