Do kuliček přidejte bylinky a koření podle vlastní chuti. Skvěle bude chutnat výrazné indické koření. Podle toho pak zvolte také dip, se kterým budete kuličky podávat.
Ingredience: 4 porce
200 g uvařené quinoy
150 g balkánského sýra
5 lžic ovesných vloček
1 vejce
2 lžičky lístků tymiánu
1/2 lžičky červeného drceného pepře
strouhanka na obalení
sůl
olej na smažení
Postup:
Do mísy dejte quinou. Přidejte rozdrobený sýr, vejce, pepř, vločky a tymián. Vše důkladně promíchejte a podle chuti ještě dosolte. Se solí postupujte opatrně, sýr je dostatečně slaný.
Směs nechte necelou hodinku odpočinout a potom z ní tvarujte kuličky. Obalte je ve strouhance a vkládejte je do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Kuličky pak smažte dozlatova. Servírujte je napíchnuté na špejli. Podávejte s dipem podle chuti.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 35 Kč