Na tuhle dobrotu můžete použít semínkové krekry nebo jiné slané sušenky podle chuti. Stejně tak budou chutnat skvěle i s tenkými plátky bagety, které můžete opéct na suché pánvi a očesnekovat.
Ingredience: 4 porce
200 g krevet
1 balení krekrů
250 g ricotty
2 stroužky česneku
olivový olej
1 lžíce nasekané pažitky
2 jarní cibulky
špetka mletého chilli
sůl
pepř
Postup:
Ricottu důkladně prošlehejte, osolte a opepřete. Pak do ní vmíchejte nadrobno nasekanou pažitku, jeden prolisovaný stroužek česneku a nasekané bílé části jarních cibulek. Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Přidejte česnek a opečte ho. Následně ho však vyjměte a odstraňte.
Přidejte na pánev nevyloupané krevety a opečte je v česnekovém oleji. Osolte je, opepřete a s mírou poprašte chilli kořením. Polovinu krekrů potřete pomazánkou z ricotty. Přidejte další krekr, pomazánku a do ní umístěte krevetu.
Doba přípravy: 40 min
Cena za 1 porci: 60 Kč