Většinou se nakládají na jeden týden. Pokud vám ale do silvestrovského večera zbývá jen pár dní, vyzkoušejte náš recept.
Ingredience:
6 buřtů
1 litr láku z nakládaných okurek
3 nakládané okurky
3 kapie Σ 1 velká cibule
12 celých kuliček nového koření
Postup:
Připravte si velkou zavařovací sklenici. Každý buřt lehce nakrojte a vyplňte ho půlkou jedné kapie, půlkou nakládané kyselé okurky a pár kolečky cibule. Nezapomeňte také na nové koření. Nyní je propíchejte párátkem tak, aby náplň nevypadla.
Všechny buřty naskládejte do sklenice a zalijte je lákem z okurek. Do sklenice můžete přidat ještě pár koleček cibule a 2 lžičky hořčičného semínka pro mnohem lepší chuť. Buřty budou dobře naložené už po 2 až 3 dnech.