Suroviny:
52 ks kuřecích křídel
3 lžíce kečupu
3 lžíce hořčice
3 stroužky česneku
1 lžíce sójové omáčky
1 cm čerstvého zázvoru
1 červená chilli paprička
sůl
pepř
Příloha:
čerstvý chléb
řapíkatý celer
mrkev
salátová okurka
Dip:
150 ml zakysané smetany
100 ml majonézy
2 stroužky česneku
1 lžíce oregana
1 lžíce petrželky
1 lžíce bílého vinného octa
Postup:
Zázvor nastrouhejte najemno. Všechny suroviny na marinádu smíchejte a křídla do marinády ponořte. Mísu zakryjte pečicím papírem a maso dejte odležet do lednice přibližně na 2 hodiny.
Odleželá křídla vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, aby se nepřichytila kůže. Pečte v troubě na 200 °C asi 20 minut, pak křidélka otočte a pro extra křupavou, vypečenou kůži pečte dalších 20 minut. Po otočení můžete maso potřít zbylou marinádou.
Mezitím, co se vám opékají křidélka, si připravte dip. Zakysanou smetanu a majonézu smíchejte, přidejte prolisovaný česnek, špetku soli, nasekané čerstvé nebo sušené bylinky a bílý vinný ocet.
Vše vyšlehejte tyčovým mixérem a hotový dip nechte alespoň hodinu až dvě odpočívat v lednici.
Zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte do tvaru hranolků. Ty naskládejte na velký tác a podávejte s upečenými křídly a dipem. Přidat můžete i bez oleje opečený, čerstvý chléb.