Suroviny:
Korpus:
100 g krupicového cukru
3 vejce
50 g hladké mouky
50 g kakaa
Náplň:
250 ml smetany ke šlehání
200 g malin a ostružin na ozdobu
100 ml vaječného likéru
1 sáček vanilkového cukru
moučkový cukr
čerstvá máta na ozdobu
Postup:
Připravte si nadýchaný korpus. Vejce vyšlehejte společně s cukrem do husté pěny. Do pěny vmíchejte prosátou mouku a kakao a míchejte, až vznikne vláčné těsto.
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 200 °C asi 8 minut. Po upečení piškot sundejte z plechu a nechte vychladnout. Pak papír opatrně oddělte. Z korpusu vykrajujte malá kolečka pomocí formičky nebo sklenky.
Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem v tuhou šlehačku a ochuťte ji polovinou likéru. Pomocí zdobítka jí pomažte polovinu koleček a přiklopte je druhou polovinou.
Horní korpusy pokapejte likérem, ozdobte šlehačkou a ovocem. Pocukrujte je moučkovým cukrem a ozdobte lístky máty.