Suroviny:
50 g hovězí svíčkové
1 menší cibule
1 lžíce worcesteru
3 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce nasekaných kaparů
1 menší kyselá okurka
1 žloutek
čerstvě mletý pepř
podle chuti tabasco
sůl
Postup:
Maso si nejprve očistěte a pak ho špičkou ostrého nože naškrábejte najemno. Můžete použít i mlýnek na maso. Naškrábanou nebo namletou svíčkovou vložte do větší mísy, ve které budete následně tatarák ochucovat.
Cibuli nakrájejte najemno, kapary nasekejte, na jemném struhadle nastrouhejte okurku a vmíchejte do masové směsi. Přidejte protlak, hořčici, worcesterovou omáčku, tabasco a žloutek. Nezapomeňte podle chuti osolit a opepřit.
Směs na tatarák důkladně promíchejte a podávejte buď na topinkách potřených česnekem, nebo ho servírujte na kukuřičných nachos ozdobený kolečky papričky jalapeňos.
Tip!
Příjemnou změnu může představovat třeba tatarák z lososa. Postup bude podobný, jen maso z ryby je třeba škrábat nožem velmi opatrně a rozhodně nepoužívat mlýnek na maso.