Zajímavá kombinace chuti sušených švestek a křupavé slaniny vás určitě dostane.
Potřebujete:
✿ 20 sušených švestek bez pecek
✿ 20 plátků slaniny nebo pancety
✿ 20 mandlí
✿ rum
1. Švestky spařte horkou vodou a nechte je okapat. Neloupané mandle dejte do kastrůlku, zalijte vroucí vodu a přesně minutu povařte. Vodu slijte a mandle zchlaďte pod studenou vodou.
Pak každou mandli na konci lehce zmáčkněte, slupka se krásně uvolní. Oloupanými mandlemi naplňte švestky.
2. Naplněné švestky naskládejte natěsno do sklenice a zalijte dostatečným množstvím rumu. Sklenici uzavřete a nechte je marinovat v lednici alespoň den.
3. Švestky slijte, každou obalte plátkem slaniny, zajistěte ji párátkem a pokládejte je na plech s pečicím papírem. Dejte je péct při 180 °C asi 10 minut, až bude slanina lehce zlatá a křupavá. Ještě teplé servírujte.