Suroviny:
175 ml vody
100 g hladké mouky
3 cibule
4 g droždí
1/2 lžičky mletého fenyklu
cukr krupice
olej na smažení
Dip:
8 lžic zakysané smetany
4 lžíce smetanového křenu
4 lžíce majonézy
sůl a pepř
Postup:
Připravte si těstíčka na obalování. Do vlažné vody rozmačkejte droždí, mouku smíchejte s mletým fenyklem, přidejte špetku cukru a vše společně promíchejte. Těsto nechte odpočinout v teple 30 minut.
Mezitím si nakrájejte cibuli na zhruba centimetrové plátky a rozeberte ji na jednotlivé kroužky. Cibulové kroužky obalte v hladké mouce a ponořte do těstíčka, které jste před obalováním lehce promíchali.
Kroužky smažte v oleji při 180 °C dozlatova a nechte okapat na papírovém ubrousku.
Připravte si křenovo-majonézový dip. Všechny ingredience smíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Kroužky můžete hned podávat nebo jen nasypat do mísy a ujídat, jak je libo. Pokud byste si chtěli kroužky extra vylepšit, před smažením kolečka obtočte slaninou.