Králičí maso je zdravé, chutné a jemné. Pečené na orestované kořenové zelenině a bramborách je šťavnaté, voňavé a stojí za ochutnání.
Potřebujete:
✿ 4 králičí stehna
✿ 3 mrkve
✿ 4 brambory
✿ 1 petržel
✿ 3 stroužky česneku
✿ olej
✿ kmín
✿ pepř, sůl
✿ snítku rozmarýnu
✿ bylinky
✿ 0,5 l bílého vína
✿ 10 dkg anglické slaniny
1. Králičí stehna omyjte, osušte, osolte a okmínujte. Mrkev, petržel a brambory očistěte a nakrájejte na větší kusy. Zeleninu osolte, opepřete a orestujte na pánvi na oleji dozlatova.
2. Zeleninu a brambory i s olejem přendejte do pekáčku. Vložte na ni připravená králičí stehna, česnek a rozmarýn. Poklaďte slaninou, zalijte bílým vínem a dejte péct do trouby při 200 °C asi 1–1,5 hodiny.
3. Hotové, dozlatova upečené, králičí maso, zeleninu a brambory rovnoměrně rozdělte na talíře, ozdobte bylinkami a podávejte.