Můžete je připravit i dětem jako překvapení. Po nakrájení na kostky je zabalte do celofánu a ozdobte stužkou. Do karamelové hmoty můžete pro zpestření vmíchat hrst nasekaných ořechů.
Ingredience: na 50 kostek
● 150 ml mléka
● 450 g třtinového cukru
● 1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka
● 120 g másla
Postup:
Při mírné teplotě zahřejte mléko, přidejte třtinový cukr a za stálého míchání ho nechte rozpustit. Když se třtinový cukr rozpustí, přidejte plechovku neslazeného kondenzovaného mléka, máslo a při mírné teplotě vše povařte přibližně 15 minut. Dávejte však neustále pozor, aby se vám hmota nepřipalovala.
Pak ji stáhněte z ohně, ale stále míchejte, dokud směs nezhoustne a nezačne se náležitě táhnout.
Takto připravený karamel nalijte do čtvercové formy, která je vyložená potravinářskou fólií, nechte jej zcela vychladnout a po naprostém ztuhnutí výtvor nakrájejte na krychličky.
Příprava: 60 min
Cena za 1 dávku: 90 Kč