Místo citronové kůry vyzkoušejte pomerančovou. Je mnohem výraznější a při pečení ucítíte intenzivnější vůni Vánoc. Navíc dokonale ladí s čokoládou.
Ingredience: 20 kusů
● 100 g másla
● 100 g cukru
● 2 žloutky
● 20 g medu
● 100 g mletých neloupaných mandlí
● 20 g nastrouhané čokolády
● 1 lžička perníkového koření
● 1 lžička nastrouhané citronové kůry
● 180 g hladké mouky
● 1 vejce na potření
● plátky mandlí na posypání
● čokoládová poleva
Postup:
Do mísy dejte máslo s cukrem, žloutky a prošlehejte. Přidejte med, mleté mandle, čokoládu, koření, citronovou kůru a mouku. Vše důkladně propracujte. Hotové těsto vyválejte na výšku 1,5 až 2 cm. Vykrajujte trojhránky.
Potřete rozšlehaným vejcem a posypte plátky mandlí. Pečte 15 až 18 minut v troubě předehřáté na 170 0C. Po upečení okraje namáčejte v čokoládové polevě.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 170 Kč