Na těsto můžete použít jakékoli ořechy podle chuti nebo je různě kombinovat. Polovinu koláčků polejte bílou a druhou polovinu tmavou čokoládou.
Ingredience: 40 kusů
● 150 g mletých vlašských ořechů
● 150 g špaldové mouky
● 3 žloutky
● 150 g másla
● 3 lžíce smetany
● 150 g cukru
● čokoládová poleva
● loupané mandle na zdobení
Postup:
Do mísy nasypte mouku, ořechy a cukr. Dobře promíchejte a pak přidejte žloutky, smetanu a pokrájené změklé máslo. Vše důkladně propracujte. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte ho aspoň hodinku odpočinout v chladu. Pak z něho vytvarujte kuličky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Nechávejte větší rozestupy, při pečení se totiž koláčky trochu rozjedou. Pečte přibližně 10 minut v troubě předehřáté na 180 0C. Po upečení koláčky stáhněte z plechu a nechte je vychladnout. Pak je namáčejte v čokoládové polevě a ozdobte mandlemi.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 150 Kč