Tuhle českou klasiku si můžete dát také s masem nebo třeba netradičně – s lososem.
Potřebujete:
✿ 1 lžíci cukru
✿ sůl
✿ 3 lžíce octa
✿ 250 ml mléka
✿ 250 ml smetany
✿ 2 hrsti čerstvého kopru nebo 2 lžíce sušeného
✿ 35 g másla
✿ 4 lžíce hladké mouky
✿ 4 vejce
1. V hrnci rozpusťte máslo a za stálého míchání přisypejte hladkou moukou. Nechte ji lehce zpěnit a vymíchejte jíšku.
2. Do jíšky vlijte smetanu, mléko a společně asi 5 minut povařte. Pak přidejte nasekaný nebo sušený kopr, lžíci cukru, 3 lžíce octa a sůl. Promíchejte a nechte ještě krátce povařit.
3. Mezitím si v osolené vodě uvařte 10 minut vejce natvrdo. Oloupejte je, rozpulte, rozdělte na talíře a přelijte koprovou omáčkou. Podávejte s vařenými brambory nebo houskovými knedlíky.