Chutná dospělým i dětem. Podávat ji můžete s vařeným hovězím, vepřovým nebo masovými kuličkami.
Potřebujete:
✿ 60 g másla
✿ 50 g hladké mouky
✿ 1 cibuli
✿ ocet
✿ 400 g rajčat v konzervě
✿ 800 ml vývaru
✿ 1/2 lžičky skořice
✿ 1 bobkový list
✿ 5 kuliček pepře
✿ 5 kuliček nového koření
✿ 1/2 lžičky tymiánu
✿ 140 g rajčatového protlaku
✿ cukr
1. V hrnci na másle nechte zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Pak ji zasypejte moukou, krátce osmahněte a přidejte konzervovaná rajčata a zalijte horkým vývarem.
2. Přidejte pepř, nové koření, bobkový list, tymián a skořici, osolte a přiveďte k varu. Plamen stáhněte a za občasného míchání nechte probublávat asi 30 minut.
3. Poté vyndejte koření, omáčku propasírujte a přidejte protlak. Vraťte na sporák a nechte projít varem. Dochuťte cukrem a octem a podávejte s masem, masovými kuličkami, houskovým knedlíkem, rýží či těstovinami.