Tuhle sladkou pochoutku si zamilujete a vyrobíte ji překvapivě snadno.
Potřebujete:
✿ 300 g vlašských ořechů případně směs několika druhů ořechů
✿ 400 ml medu
✿ 2 zavařovací skleničky
1. Před nakládáním jádra vlašských ořechů spařte vroucí vodou, nechte 20 minut namočené a pak oloupejte. Med by měl být tekutý, pokud je tuhý, před nakládáním ho zahřejte na vodní lázni o maximální teplotě 60 °C.
2. Do sklenic postupně vkládejte vrstvu ořechů, zalijte ji medem a pokračujte tak, dokud nebude sklenice plná. Ořechy musí být v medu zcela ponořené.
3. Pokud chcete pochoutku ještě ozvláštnit, můžete do medu k ořechům přidat i různé bylinky, např. meduňku nebo levanduli, nebo koření – skořici, zázvor apod. Sklenice nechte stát při pokojové teplotě alespoň 24 hodin. Pak je skladujte na chladném místě.