Pokud chcete, aby se vám hovězí maso dobře krájelo, dejte ho předtím na půl hodinky do mrazáku. Bude se vám s ním na prkénku mnohem lépe pracovat.
Ingredience: 4 porce
● 500 g hovězí roštěné
● 2 lžičky škrobu
● 1 malý pórek
● 1 žloutek
● kousek citronové trávy
● 100 ml husté sójové omáčky
● 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
● 2 lžíce rýžového vína
● 1 vejce
● olej
● sůl
Postup:
Maso nakrájejte na nudličky a pórek na proužky. Citronovou trávu nakrájejte na drobné kousky. Maso smíchejte se žloutkem a škrobem. Pak ho jemně osolte. Do pánve dejte trochu oleje a maso opečte ze všech stran.
Následně ho vyjměte a ve výpeku opečte pórek. Přidejte sójovou omáčku, rýžové víno, zázvor a citronovou trávu.Vše dobře promíchejte, opečte a pak vraťte zpět maso. Vše ještě společně prohřejte. Podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 60 Kč