Děti i dospělí si pochutnají na ryze španělském pokrmu, kterému dominuje nejen rýže, ale i kuře a uzená mletá paprika.
Suroviny:
400 g kuřecích prsou
200 g rýže basmati
1,5 l kuřecího vývaru
1 citron
3 lžíce řepkového oleje
1 lžíce uzené mleté papriky Σ sůl, pepř
2 stroužky česneku Σ snítka čerstvého koriandru
1 lžička mletého tymiánu
Postup:
V misce smíchejte všechno koření a kuřecí maso potřete olejem a následně i kořenicí směsí. V hlubší pánvi rozpalte olej a maso zprudka z obou stran opečte. Rýži propláchněte a vsypejte do hrnce nebo do jiné hluboké pánve.
K rýži přidejte zbytek koření, česnek, vývar, šťávu z poloviny citronu a pořádně promíchejte. Nyní na rýži vyskládejte kuřecí maso a zakryjte jej poklicí. Duste zhruba 25 minut, dokud není kuřecí maso měkké a rýže uvařená tak akorát na skus. Jídlo dozdobte nasekaným koriandrem a pokapejte ještě trochou citronu.
Náš tip
Můžete přidat ještě špetku muškátového oříšku a lžičku mletého chilli.